Baobab/Mandelbar

Produkt

Baobab/Mandelbar

Baobab/mandelbaren är en Fairtrade-märkt och ekologisk bar gjord på torkad frukt och krossade mandlar. Med ekologiskt risprotein, utan tillsatt socker. Perfekt för dig som behöver fylla på med ny energi.

Denna bar har en smak som karaktäriseras av Baobab. Det är en så kallad superfruit som växer på den västafrikanska slätten. Högst upp i dessa märkliga träd växer baobabfrukten, den öppnas och innehållet har vi malt ner i denna bar. Baobab är väldigt rikt på kostfiber, c-vitamin, kalcium och magnesium.

Genom att välja Smiling bidrar du till att skapa lokal och hållbar utveckling i odlingsländerna. Vi står för en värdekedja som präglas av schyssta villkor genom alla led, utan onödiga omvägar eller mellanhänder. Bra för dig och bra för bonden helt enkelt.

baobabträd

Det ståtliga baobabträdet växer på den afrikanska savannen. Detta magnifika träd kan bli 20 meter högt och ha en lika stor omkrets. Den mjuka stammen  användas lokalt till att göra allt från kanoter till busskurer.

 

Ingredienser
Dadlar, mandlar, torkad mango, risprotein, äppeljuice baobabpulver, vatten, solrosolja. OBS! Kan innehålla spår av andra nötter.

Inom kort kommer du att kunna träffa din bars bonde här, tills dess kan du träffa Assuanya, en av våra kokosbönder nedan.

  • Kategori: Bars
  • Vikt: Konsument: 40 g Detaljist: 20*40 g
  • Artikelnummer: 1061
  • EAN KFP: 7350071470190
Näringsvärde 100g
Energi kJ/kcal 1514/360
Fett 10,5
- varav mättat fett 1,5
Kolhydrater 55,5
- varav sockerarter 45,1 (naturligt förekommande från frukt och nöt)
Kostfiber 3,5
Protein 9,1
Salt 0,07

Fler produkter

Häng med Smilinggänget bakom kulisserna

Följ Smiling på Instagram