Blogg

Cashewnötsbyn får besök av nya svenskar med en ufoliknande makapär

Cashewnötsbyn får besök av nya svenskar med en ufoliknande makapär

För cirka 3 veckor sedan, innan jag och Joakim åkte ner till Gambia, hörde en tjej som hette Frida av sig till oss. Hon och hennes gäng i “Worldfavor“, vilka jobbar med CSR ut i fingerspetsarna, hade planerat en resa till Gambia för den kommande veckan. När de befann sig i “The Smiling Coast of Africa” ville de så klart träffa bönderna i Kassa Kunda och göra film. Nedan text, bilder och film är från vårt gemensamma besök i cashewnötsbyn.

 

Det är inte en helt vanlig dag i Kassa Kunda, Cashewnötsbyn. Jag, Ibrahim som jag kallas lokalt i Gambia, har förvarnat att det kommer ett gäng svenskar med någon konstig pryl som flyger i luften och ska filma byn ur ett fågelperspektiv. Därför har bönder och barn samlats kring den lokala mötesplatsen utanför bonden, Henry, P Gomez hus. Det är med viss tveksamhet bönderna och de nya svenskarna bekantar sig med varandra. Alla vill se vad det är för makapär de har med sig.

DSC_0101

“Välkommen till Kassa Kunda” : )

 

Den lilla stelheten släpper direkt när makapären öppnar sig ur kartongen. Nu finns ett givet samtalsämne och man kan se förväntan i borde barns och vuxnas ögon. Frida, LP och de andra svenskarna letar upp en fri plats för ufot mellan gårdar och cashewträd så att den kan lyfta fritt. Det är ett nervöst surr bland barnen. Lite som innan jultomten. Förväntan i luften men ändå en viss skräck för vad som ska hända…

Maskinen börjar blinka och de små propellrarna får det lilla ufot att lyfta. Barnen som tidigare stod nyfiket nära har nu skräckförtjust hoppat några meter tillbaka för att känna sig på säkra sidan.

DSC_0077

UFOt åker iväg till allas förväntan!

 

Makapären flyger hejvilt över byn och styrs med järnhand av Andreas medan LP styr dess kamera med hjälp av sin telefon. Barnen som till en början mest var tysta har skaffat sig mer mod och börjar peka och tjoa till varandra. Frida står och pratar med någon beundrare samtidigt som hon passar på att hälsa på ett barn. Jag och Demba (Jocke) känner oss inte dyft äldre än barnen runtom. Det känns roligt att vara i Kassa Kunda, vilket jag tror alla som var där tyckte.

DSC_0095

Andreas kontrollerar helikoptern med en fjärrkontroll medan LP (killen med sjalen på nedan bild får bilden från helikoptern i sin mobil)

 

CSC_0127

Glädje och förtjusning bland barn, båda gamla som unga som ni kan se! ;)

 

DSC_0090

Härlig bild! 

 

DSC_0097

Skolbarn, UFO och UFOfantaster

 

Henry P. Gomez utbrister: This is fantastic, it must been the first time in the Gambia that such machine has been here. Absolutely fantastic!

DSC_0110

Bonden Henry P. Gomez blir intervjuad på plats, enormt häftig upplevelse! 

 

CSC_0128

Direkt när något dyker upp på en skäm så är intressent stort! :)

Tack Worldfavor för en fantastisk upplevelse för oss och för bönder och barn i Kassa Kunda! Ska bli spännande att se vad UFOt filmande bland molnen! :)

Soliga hälsningar

Oscar & Joakim

  • Skrivet av Smilinggänget
  • 19:27 Wednesday, 5 February, 2014

Senaste blogginläggen

Bubbelvatten som gör idéer till verklighet

Nu har försäljningen börjat rulla på i allt ordentligare takt med våra två nya Smiling Crush. Dessa två produkter skiljer…

Läs mer

David mot Goliat – and no bananas!

Hejsan, Här på nötkontoret så har vi precis gått och blivit ett ”nöt och juicekontor”. Vi har tre nya medlemmar…

Läs mer

Aprikosmandeln, vårens schysstaste nyhet!

Den senaste tiden har det varit en livlig livsmedelsdebatt om odlingen av mandlar och att det går åt orimliga 4-5 liter…

Läs mer

Oscar gästbloggar hos Venture Cup region Syd

Från Venture cup vinst till vad smiling befinner sig idag Det har nu snart gått tre år sedan vi var…

Läs mer

Häng med Smilinggänget bakom kulisserna

Följ Smiling på Instagram