Blogg

Drygt ett år har gått!

Drygt ett år har gått!

Det är nu drygt ett års sedan vi såg våra första påsar hänga i butikerna! Det är många som hjälpt oss att inspirera, skapa jobb och försöka göra gott. Här kommer därför en liten summering av försäljningsåret som gått. Häng med.

Smilingresan kunde ta sina första vacklande steg när vi för två år sedan gick till Pressbyrån och 7-Eleven. Vi var skitnervösa och hade några ihopskrivna A4-papper med oss som presentationsmaterial. Vi gick därifrån med en sjuk känsla och highfivade oss ner för trappan. Stora Pressbyrån och 7-Eleven ville ta in oss! En ofattbar och sjuk känsla. Efter många om och men så hängde påsen äntligen där i september 2013 på pressbyråer- och 7-Elevenbutiker runt om i landet.

DSC_0297

I samma veva började vi samarbeta med The House of Fair Trade som är ett import- och grossistföretag. The House of Fair Trade är 100% Fair Trade och vi tycker de är väldigt spännande, utvecklande och inspirerande att samarbeta med. Varje gång vi är på besök har de alltid något spännande att berätta från sina olika leverantörer runt om i världen. Deras återförsäljare är bland annat världsbutiker där du, förutom att köpa smilingpåsar, hittar spännande inredringsprylar från världen södra hörn.

DSC_0214 kopia

Om du vill fika så tycker vi definitivt ni ska besöka Barista Fair Trade Coffee! Barista tog in oss i sitt sortiment under hösten 2013. Kul inredda caféer där du genom en kopp kaffe skapar värde, inte bara för ditt blodsocker och energi utan även för odlare och dess familjer. Hos Barista gäller Fairtrade, eko och för varje fika med Stammiskortet går en skolmåltid (2:-) till FN-skolan i Etiopien. Det tycker vi på Smiling är ansvarastagande och inspirerande!

IMG_3768

Under hösten fick vi ett grymt roligt mail. Det lät ungefär så här: “Hej, vi på SF-bio vill erbjuda våra biobesökare era härliga nötter!” Vad säger man, hur roligt som helst! SF-bio erbjuder inte bara läsk och godis utan även många andra fina produkter. Det här gör att du med gott samvete kan gå på bio mitt i veckorna, en riktig vardagslivshöjare :)

DSC_0189 (1)

Vår nästa kund var Preem. Ett möte, och sen var det klart! De vill erbjuda sina konsumenter nyttiga alternativ längs vägarna och det tycker vi är väldigt bra! Med Preem når vi ut utanför städerna och når därmed personer som bor på landsbygden. Vi är väldigt stolta över att ha Preem som kund. Efter varje träff med dem slås vi av vilket ansvar för miljön de har och tar.

Vår första hotellkedja är Scandic! Scandic är den mest hållbara hotellkedjan i Norden där de har fokus på miljö och socialt ansvar. Självklart ville vi samarbeta här, schyssta hotell som erbjuder andra schyssta varor.  Sov över på ett Scandic-hotell och köp med dig en smilingpåse från minibutiken vetta :)

IMG_3910

Att åka tåg är ett miljövänligt resande. Att äta Smiling Cashews är ett miljövänligt alternativ så därför borde det vara en bra match. Så tyckte vi och så tyckte även SJ! Det kittlar till i magen att tänka på att vi säljer på SJ där 100 000 resenärer dagligen valt att ta ansvar för miljön. Vi är så stolta över att vi kommit in på ett av Sveriges mest kända varumärke och att kunna erbjuda våra cashewnötter till medvetna konsumenter.

IMG_4531

En annan kund som vi är makalöst stolta över är Willys. Willys, vilken uppsving de har gjort i sina butiker de senaste åren! Det är fräscht och de har ju mängder av ekologiska produkter. Dessutom är det billigt! Själv handlar jag jämt på Willys i Sumpan och tycker det är en fantastisk butik och nära nog alla varor kan man köpa ekologiska. Billigt är det med, vilket är bra för oss egen-företagares plånbok.

Bild träbakgrund

Av bara farten så finns nu också Smiling Cashew på nära nog alla Hemköps-butiker runt om i landet! På Hemköp finns det liksom på Willys mängder av ekologiska varor och att de ger oss chansen tycker vi är sjukt inspirerande, roligt och ansvarsfullt. På Hemköp hoppas vi att vi når schyssta stadsbor och säljer riktigt stora volymer, vilket skapar mängder med nya jobb och mer hållbara liv för västafrikanska bönder.

IMG_2653

Sist och även också kanske minst men inte för den skull inte oviktigast finns ICA-butikerna i Hedemora, Täby och numera också på Teleborg i Växjö! Vi säljer även våra produkter på matöppet i småländska Linneryd och Rävemåla, Lars Carlsson Trävaru AB, Börjes och hos vår samarbetspartner Golden Monkey. Golden Monkey erbjuder skolklasser eller föreningar att sälja våra påsar. Så är ni en klass som vill samla på er lite pengar till skolresan, hör av er till Staffan på Golden Monkey.

2.6

Det har varit ett år fyllt av glädje, inspirerande människor och ett väldigt roligt slit. Nu har vi tagit avstamp mot ett nytt år med ekologiska cashewnötter och vår stolta cashew-kokos/ingefära påse. Testa gärna våra produkter och sprid till dina vänner. På så sätt inspirerar du andra unga att våga satsa på sin dröm och hjälper samtidigt bönder att få det bättre.

DSC_0214

Ha en fin dag!

Oscar

 

 

 

 

 

 

 

  • Skrivet av Smilinggänget
  • 13:43 Thursday, 20 November, 2014

Senaste blogginläggen

Bubbelvatten som gör idéer till verklighet

Nu har försäljningen börjat rulla på i allt ordentligare takt med våra två nya Smiling Crush. Dessa två produkter skiljer…

Läs mer

David mot Goliat – and no bananas!

Hejsan, Här på nötkontoret så har vi precis gått och blivit ett ”nöt och juicekontor”. Vi har tre nya medlemmar…

Läs mer

Aprikosmandeln, vårens schysstaste nyhet!

Den senaste tiden har det varit en livlig livsmedelsdebatt om odlingen av mandlar och att det går åt orimliga 4-5 liter…

Läs mer

Oscar gästbloggar hos Venture Cup region Syd

Från Venture cup vinst till vad smiling befinner sig idag Det har nu snart gått tre år sedan vi var…

Läs mer

Häng med Smilinggänget bakom kulisserna

Följ Smiling på Instagram