Blogg

Smilingfamiljen växer –  Nu i större påsar på både Willys och Hemköp!

Smilingfamiljen växer – Nu i större påsar på både Willys och Hemköp!

Det senaste året är det många som hört av sig och velat ha större påsar med schyssta nötter, påsar för ett annat ändamål än som mellanmål. Nu är de äntligen här! De nya påsarna är helt enkelt lite större varianter av våra befintliga påsar men med samma goda smak och samma engagemang för samhällsförändring. En samhällsförändring där bönder och anställda ska få skäligt betalt för sitt arbete.  En förändring där schysst mat är väsentlig för vår vardag. En förändring där miljön och människan bakom produkten är i fokus.

DSC_0324

De nya påsarna är 125 g och finns i både havssalt och naturell variant till det finfina priset 29.95 kr! (på Hemköp)

Mat transporteras, ofta onödigt i brist på kapital, kors och tvärs över jorden för att nå våra matbord. En betydande del av världens råa cashewnötter odlas i Västafrika, åker en vända runt Indien, mellanlandar i Holland och sen till våra butikshyllor och våra matbord. Cashewnöten sicksackar sig alltså upp till Sverige över halva jorden innan vi köper den. Det tycker vi är fel. Fel för att det onekligen kan vara jättebra för miljön. Fel för att odlingslandet mister arbetstillfällen.

DSC_0315

Med våra större påsar har vi nu kommit in på Willys och Hemköp. High five! Vi är sjukt stolta och nöjda över att komma in på dagligvaruhandeln och kunna erbjuda ännu fler konsumenter schyssta nötter. Vi tycker också att det är ett väldigt bra ställningstagande av Axfoodkoncepten; Hemköp och Willys. Genom dessa kanaler når vi ute till en bredare massa och ökar både vår omsättning och volym. Konkret innebär det att dessa butiker nu skapar en väldans massa jobb för de här ungdomarna, ger kvinnorna ute i cashewnötsbyarna rätt till riktigt beslutsfattande tack vare Fairtrade-premien och bidrar till mindre transporter.

DSC_0090

Willys och Hemköp ger också näring åt en dröm, en dröm om att entreprenörskap och nytänkande kan bära frukt. Ett sådant samhälle vill jag leva i, ett samhälle där vi tillåts tänka nytt och schysst. Ett sådant initiativ ger Sverige driftiga ungdomar och att Sverige inte halkar efter för att vi tycker saker och ting är omöjligt, för svårt, för jobbigt. Hemköp och Willys ger David chansen mot Goliat vilket jag är väldigt glad över, inte bara för min och Smilings skull utan för att det är ett exempel på att det går att skapa förändring i vårt samhälle.

DSC_0307

De här nya större påsarna bjussas på vid lite olika tillfällen, här är några personliga favorittips:

– Bjud grannen på frukost! Naturella påsen är fantastisk att blanda i frukostmüslin, blanda med egenplockade äpplen i ekologisk fil.

– Bjud träningskompisen på en smoothie! Mixa ner de naturella cashewnötterna i en smoothie. Detta ger fantastisk smak och du får i dig mycket nyttigheter på kort tid.

– Bjud kollegorna på fika! Bli populär på jobbet och bjussa på lite havssaltade cashewnötter på fikarasten på jobbet.  Berätta gärna om Smiling :)

– Bjud tjejen på myskväll! Snart börjar mitt favoritprogram, Bonde söker fru. Havssaltade cashewnötterna är bästa snackset!

– Bjud vännerna på fest! Ha fest, bjud på havssaltade smiling-cashewnötter.

– Bjud päronen på middag! Laga en fantastisk thaigryta med de naturella cashewnötterna.

– Bjud på nyttig gofika på fredag! Surfa in på smilingcashew.com/martas-recept/ och hitta grymma maträtter och bakverk med cashewnötter. Bjussa på!

 

DSC_0299

Ha en fin höstdag, njut av vädret och ta hand om dina närmsta!

Glöm inte att köpa smilingpåsar, det är bra för bonden och bra för dig. Dela gärna våra uppdateringar och glada tillrop på Facebook och Instgram, på så vis säljer vi ännu fler påsar och skapar utveckling.

Oscar

DSC_0327

Nej men! Vad slinker med här på hörnet? Håll utkik – snart utökar vi med ännu en familjemedlem :)

 

 

 

 

  • Skrivet av Smilinggänget
  • 11:59 Tuesday, 16 September, 2014

Senaste blogginläggen

Bubbelvatten som gör idéer till verklighet

Nu har försäljningen börjat rulla på i allt ordentligare takt med våra två nya Smiling Crush. Dessa två produkter skiljer…

Läs mer

David mot Goliat – and no bananas!

Hejsan, Här på nötkontoret så har vi precis gått och blivit ett ”nöt och juicekontor”. Vi har tre nya medlemmar…

Läs mer

Aprikosmandeln, vårens schysstaste nyhet!

Den senaste tiden har det varit en livlig livsmedelsdebatt om odlingen av mandlar och att det går åt orimliga 4-5 liter…

Läs mer

Oscar gästbloggar hos Venture Cup region Syd

Från Venture cup vinst till vad smiling befinner sig idag Det har nu snart gått tre år sedan vi var…

Läs mer

Häng med Smilinggänget bakom kulisserna

Följ Smiling på Instagram