Blogg

Välkommet besök, filmande och Yaya Toure in action

Välkommet besök, filmande och Yaya Toure in action

Det var ett tag sen jag skrev något här nerifrån. Detta beror på att mina dagar här är fyllda till taket!

Under tiden har vi hunnit med att vinna Venture Cup och en galen stockholmare (Kroxmålabo) ringde mig mitt i natten och jag hann urskilja lite svagt att vi vann hela tävlingen. Om det berodde på berusning, extrem lycka eller bara dålig lina vet jag inte… : )

Glad och galen fd Kroxmålabo över den fantastiska vinsten i Venture Cup

 

Men vann gjorde vi! Som gammal fotbollsspelare kändes det lite som att sitta i ett omklädningsrum igen, sjukt nice! ;)

 

 

 

Men den här bloggen ska ju handla om Afrika och vad som händer här nere, så vi går vidare.

Jag har haft besökt här nere under en dryg vecka av vår filmare, Kajsa. Vi har åkt ut till alla bönderna med en överdådig filmkamera och gjort filmer på var och en av alla bönderna ute i Kassa Kunda. Undrar vad de tänkte när vi smäckte upp åbäket till kamera ute på åkrarna :) Filmerna jag pratar om är videohälsnigen som man som konsument får då man skannar den unika QR-koden på påsen för tylighetens skull.

Bra blir filmerna i vart fall och Kajsa har verkligen gjort ett kanonjobb här nere. Jag är verkligen sjukt imponerad! Vissa dagar kunde jag inte vara med pga upptagen med annat. Kajsa tog då ledartröjan och gick kilometer efter kilometer mellan de olika byarna. Vår koordinator Gomez´s kommentar efteråt: I have never seen a European women work so hard as Kajsa, I am really impressed! Tror de båda kom rätt bra överens under hennes tid här. Dessutom fick Gomez vila från mig lite…

En glad Kajsa på nedresa till Gambia. Supertack för hjälpen – du har varit grymt duktig!

 

 

En av våra bönder som snart ska filmas. (Ursäkta att bilden är på sned)

 

Jag har mellan varven haft en lucka för att kolla på fotboll tillsammans med Kajsa. Om Zlatan är stor i Sverige så får Yaya Toure motståndarlandslagets invånare att byta lag. haha! :)

Mitt i kvaltider till äventyret i Brasilen bytte jag och Kajsa Österrike-Sverige mot Gambia -Elfenbenskusten. Snacka om flax att få se kanske Afrikas roligaste landslag på plats mot ”The Scorpions” som Gambias landslag kallas. Och vilken match! Efter två lyckade gambiapassningar, ett jädra liv på läktaren… Och när Yaya fick bollen i farligt läge, ja då bytte man sida som åskådare och hoppades på mirakelpass från Yayas (Elfensbenskustens) sida. Har aldrig varit med om något liknande!

 

“Har man ändå betalat för biljetten så varför inte få valuta för pengen?” Verkade som om många av åskådarna tänkte :)

Yaya

 

Nästan fullsatt på läktaren (Gambias nationalstadion) enligt min uppfattning. Fanatisk stämning! Inget ”lulllull” som pausunderhållning och matchklocka.

 

 Kajsa verkade tycka det vara kul att gå på fotboll

 

Riktig sköna mål på nationalarenan. En utformning av mål som dödar all charm med momentet att göra mål. Ett mål gjort för bittra, gärna äldre fotbollspelare, som pumpar bollen alldeles för hårt i demonstrationssyfte för att någon yngre slarvat med pumpningen. Ett mål för försvararen. Ett mål för tröjnr: 2. Ett mål för hur jag var som spelare. Ett mål för Andreas Kjellson (ber om ursäkt för er som inte riktigt förstår).

 

Riktigt tråkiga mål som sagt

 

Matchen slutade 0-3 (förlust för Gambia) efter att Yaya dundrat in en frispark i slutminuterna. Självklart inte snyggt, såg att den gick in och sen dör bollen bara i nätet. Men snacka om liv på läktaren när folk fattat att han skickat in bollen :) Gambia har nu en ännu hackigare väg till Brasilien än Anders Svensson och de andra blågula. Men skulle faktiskt vilja säga att Gambia var överraskande bra och siffrorna är överdrivna. Skillnaden mellan lagen var just Yaya (som de flesta betalade biljetten för att se).

_______

 

Nu är det lite ensamt igen. Kajsa kom ned till Gambia med smågodis, musik (jag hade en låt innan på telefonen, mer om den i senare inlägg), svenska språket och lite snus (cred till dig Kajsa). Så det var mer än skönt att sitta på verandan och lyssna på svenska låtar, ta en “tjejsnus” och framförallt prata svenska.

Så tack Kajsa för ett strålande jobb och kul besök!!

Det var allt för den här gången. Nedan är några bilder på grannflickorna som tjatat om att få vara med på bild!

 De här tre tjejerna har väldigt roligt åt mina morgonstretchprogram :)

 

Vanlig syn i Gambia, storsyrran gillar verkligen lillsyrran. Överallt ser man äldre syskon som tar hand om sina yngre syskon. Man slås verkligen av hur måna storsyskonen är om sina yngre

 

/Oscar

  • Skrivet av Smilinggänget
  • 9:44 Tuesday, 18 June, 2013

Senaste blogginläggen

Bubbelvatten som gör idéer till verklighet

Nu har försäljningen börjat rulla på i allt ordentligare takt med våra två nya Smiling Crush. Dessa två produkter skiljer…

Läs mer

David mot Goliat – and no bananas!

Hejsan, Här på nötkontoret så har vi precis gått och blivit ett ”nöt och juicekontor”. Vi har tre nya medlemmar…

Läs mer

Aprikosmandeln, vårens schysstaste nyhet!

Den senaste tiden har det varit en livlig livsmedelsdebatt om odlingen av mandlar och att det går åt orimliga 4-5 liter…

Läs mer

Oscar gästbloggar hos Venture Cup region Syd

Från Venture cup vinst till vad smiling befinner sig idag Det har nu snart gått tre år sedan vi var…

Läs mer

Häng med Smilinggänget bakom kulisserna

Följ Smiling på Instagram