,

Besök byarna där produkterna odlas

Byarna

Mangobyarna i Karnataka

Häng med till Karnataka-provinsen i Indien, “land of the world famuous mangos”. Här odlas de mangos som sedan hamnar i Smilingjuicerna.

 

 

Läs mer

Cashewnötsbyn Kpanan

Efter många mil på den skumpiga vägen kommer man fram till cashewbyn Kpanan i nordöstra Elfenbenskusten. Det är charmig liten by där de enkla husen nästa smälter in i den omgivande naturen. Byn ligger omgiven av cashewträden och hela byn andas cashew. Här odlar, skördar, förädlar, packar och säljer de cashewnötter.

Läs mer

Kokosnötsbyn Ndatiem

I västra Ghana, i den lilla byn Ndatiem, bor Joshua, Elisabeth, Stephen och de andra kokosbönderna. Här har de odlat och skördat kokosnötter med stort engagemang i flera generationer.

Läs mer

Cashewnötsbyn Kassa Kunda

I västra Gambia, närmare bestämt i byn Kassa Kunda, odlar Therese, Fatou och de andra bönderna cashewnötter med stor passion och stolthet. Totalt arbetar 39 personer som cashewbönder.

Läs mer

Jordnötsbyn Shagou

I Shagou är de alltid full aktivitet. Om det inte är skörd av jordnötter så är det med all säkerhet snart dags för skörd av vete eller sötpotatis. Överallt ser du som gäst bönderna; de bär lådor, de flyttar kärl, de skalar och de maler under stort engagemang.

Läs mer

Häng med Smilinggänget bakom kulisserna

Följ Smiling på Instagram