Ett schysst recept

DSC_0165

Cashewnötsskorpor

Cashewnötter — 100gr/1,5dl
Smör (smält) — 60gr
Ägg — 100gr (2st)
Socker — 100gr/ 1,25dl
Vetemjöl — 220gr/3,5dl
Bakpulver — 1/2 tsk
Salt — En nypa


Skorpor med cashewnötter, cirka 35 st.

1) Hacka cashewnötterna

2) Vispa ägg och socker

3) Tillsätt smält smör, rör om

5) Tillsätt bakpulver och mjöl

6) Vänd tillsist i cashewnötterna. Tips! Om du vill ha mer smak på skorporna kan du använda dig av lavendel som mortlas med lite socker och vänds ner i smeten tillsammans med cashewnötterna

7)  Dela degen i tre delar (den är rätt så kladdig i konsistensen) och rulla/forma till plåtlånga längder. Tips är att forma ytterkanterna med en smörkniv.

8) Baka i 200 grader ca 15 min.

9) Skär längderna i cirka 2 centimeters skivor. Lägg dem med snittytan upp och torka i ugnen i 90 grader cirka 45 min.

Klart!

Häng med Smilinggänget bakom kulisserna

Följ Smiling på Instagram