Nyheter

Smiling vinnare av årets Livsmedelspris!

Smiling vinnare av årets Livsmedelspris!

livsmedelspriset2016_webb

Vi är otroligt stolta och glada över att ha mottagit Livsmedelspriset 2016!

”The Smiling Group vinner Livsmedelspriset 2016 för sitt disruptiva och ovanliga tillvägagångssätt. De kallas disruptiva, de nya tankar som dyker upp och förändrar en bransch i grunden. Med en tydlig idé som ligger rätt i tiden och ett gott entreprenörskap skapas affärsnytta, konkurrenskraft, förändring och förbättring för många. Genom att analysera hanteringen av cashewnötter kläcktes idén om att skapa en affärsmodell som visade sig skapa mervärde längs hela produktionskedjan. Genom att aktivt arbeta med Fairtrade har The Smiling Group skapat tydlig kommunikation mot kunderna, samtidigt som bönderna får skäligt betalt för sina produkter.”

Så lyder Livsmedelsföreningens motivering till att The Smiling Group får 2016 års Livsmedelspris vid Livsmedelsdagarna i Tylösand den 8 september.

I sällskap med Di Luca & Di Luca, meNY och VegaFish var vi nominerade till årets livsmedelspris. En otroligt hedersam nominering för ett ungt och nytt bolag i branschen. Både nomineringen och vinsten visar att även små, nystartade bolag kan konkurrera med mer etablerande varumärken både i hyllorna och i konsumenternas medvetande.

Smilings Oscar Alsén & Linnea Söderling tog emot priset och var självklart både stolta och glada över utmärkelsen.

vinnare livsmedlespriset

-Det är ett kvitto på att det vi gör, och försöker göra, uppskattas av branschen. Vi besöker bönder och fabriker och försöker genom handel skapa ekonomisk utveckling istället för utveckling genom bistånd. Genom handel tror vi att drömmar, handelskraft och självförtroende skapas för de samhällen som vi köper råvarorna ifrån, säger Oscar.

 -Det här är ju egentligen helt galet, fyller Linnea på. För tre år sedan sålde vi våra första nötpåsar och idag vinner vi ett av branschens största pris. Att ens vara påtänkta i sammanhanget är en stor ära för oss.

 

Fakta om Livsmedelspriset

LivsmedelsFöreningen delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling. Bland tidigare vinnare finns Svenskt Kött, Findus, Lantmännen, Eskil Erlandsson, Mackmyra Svensk Whiskey m.fl.

Vill du veta mer?

Ring eller maila Linnea: linnea@smilinggroup.com 070-246 14 86

  • Skrivet av Linnea
  • 8:11 Monday, 12 September, 2016

Senaste nyheterna

Tre miljoner sålda produkter – tack för i år!

Vår VD Oscar summerar året som varit Det har återigen varit ett omtumlande år och det största har såklart varit…

Läs mer

Årets jullådor är här!

JULLÅDOR Årets julboxar med godsaker till jul I år säljer vi två olika boxar: STOR JULLÅDA 299 kr inkl frakt…

Läs mer

Jobba med oss!

EKONOMI- OCH ORDERADMINISTRATÖR  Smiling söker en ny kollega inom löpande bokföring, orderhantering och kontorsadministration. BESKRIVNING Vi söker en glad administratör…

Läs mer

Blogginlägg om Smiling crush

Oscar har skrivit ett inlägg om konceptet bakom vårt bubbelvatten – Smiling crush. Läs det här: http://smiling.se/blogg/bubbelvatten-som-gor-ideer-till-verklighet/  

Läs mer

Häng med Smilinggänget bakom kulisserna

Följ Smiling på Instagram