Torkad Mango

Produkt

Torkad Mango

Vår torkade ekologiska mango kommer från byn Niangoloko i sydvästra Burkina Faso. Burkina Faso är ett land som är duktiga på att exportera just mango då mangoträdet trivs vid ekvatorns breddgrader.

Vid skördetid känner man på lukten från en mango när den är mogen. Den plockas solmogen direkt från mangoträden av bönderna för att sedan transporteras till fabriken. Här tvättas och skalas mangon för att sedan torkas. Torkningen gör till den grad att mangon fortfarande behåller dess mjukhet i mitten vilket gör den mjuk och saftig. Efter torkning skärs fruktköttet upp till lagom stora slices. Enkelt och beroendeframkallande gott när mangon väl når dig i butik!

Genom Fairtrade-certifieringen odlas mangon på ett schysst sätt där bönderna får en stabilare ersättningsmodell för sin råvara och det signeras avtal på vilka volymer som ska köpas från dem. Detta ger mangobönderna en stabilare vardag där dess barn på dagarna kan gå i skola istället för att arbeta på åkern. Hållbar utveckling genom handel, helt enkelt!

Mango är rik på karoten som är bra för synen, huden och skelettet. Mango innehåller också enzymer som är bra för matsmältningen.

Innehållsförteckning
Ekologisk torkad mango. Obs! Kan innehålla spår av nötter.

  • Kategori: Torkad frukt
  • Vikt: Konsument: 75 g Detaljist: 6*75 g
  • Artikelnummer: 1028
  • EAN KFP: 7350071470381
Näringsvärde 100g
Energi kJ/kcal 1350/320
Fett 0,9
- varav mättat fett 0,5
Kolhydrater 72
- varav sockerarter 56 (naturligt förekommande från mango)
Protein 2
Kostfiber 7

Fler produkter

Häng med Smilinggänget bakom kulisserna

Följ Smiling på Instagram