I samarbete med lokala odlare
Smilings mango odlas, förädlas och packas i Ghana. Alla Smilings odlare är Fairtrade-certifierade. Många av de småskaliga odlingarna har drivits i generationer.
– Det tar tre, fyra, år innan mangoträden ger frukt första gången. I vårt område har vi två skördesäsonger per år, vilket är en fördel för oss som bönder, säger Joseph Okrah, en av våra mango-odlare.
Att odla mango är ett hantverk som inkluderar varsam hantering i flera led: speciellt från att träden blommar till när skörden av den mogna mangon sker ett halvår senare.
Det krävs mycket kunskap i början, men att odla mango kan vara väldigt belönande, enligt Joseph Okrah.
– Det fina med mango är att om du behandlar din odling väl, så får du tillbaka all din ansträngning i tiofalt. Så vi vet att om vi har bra mango och tar hand om den, så kommer vi alltid kunna få bra betalt, kunna köpa alla verktyg vi behöver för att fortsätta, betala våra arbetare och leverera mango av hög kvalitet, fortsätter han.